• امروز : دوشنبه, ۲۴ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 13 May - 2024
4

شماری از خبرنگاران به خاطر تهدیدها شغل شان را ترک کرده اند

  • کد خبر : 2998
  • 25 جدی 1399 - 8:25
شماری از خبرنگاران به خاطر تهدیدها شغل شان را ترک کرده اند

به دنبال افزایش خشونت ها و ترورهای هدفمند علیه خبرنگاران، نی حمایت کننده رسانه های آزاد می گوید خشونت‌ها و تهدیدها سبب شده که شماری از خبرنگاران کار رسانه‌ای را ترک کنند. نی امروز با نشر گزارش تازه گفته است که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۳۰ قضیۀ خشونت در برابر خبرنگاران در کشور ثبت شده […]

به دنبال افزایش خشونت ها و ترورهای هدفمند علیه خبرنگاران، نی حمایت کننده رسانه های آزاد می گوید خشونت‌ها و تهدیدها سبب شده که شماری از خبرنگاران کار رسانه‌ای را ترک کنند. نی امروز با نشر گزارش تازه گفته است که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۳۰ قضیۀ خشونت در برابر خبرنگاران در کشور ثبت شده است. در گزارش نی آمده که به دلیل افزایش تهدیدهای اخیر در برابر خبرنگاران و رسانه‌ها، عرصۀ کار برای خبرنگاران در افغانستان تنگ‌تر شده و این خشونت‌ها و تهدیدها سبب شده که شماری از خبرنگاران کار رسانه‌ای را ترک کنند. در این گزارش همچنان گفته شده که که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۱ خبرنگار کشته شده و ۱۶ خبرنگار دیگر زخمی و نیز ۱۳ مورد قضیۀ لت‌وکوب، پنج مورد اختطاف، سه مورد بازداشت، ۲۳ مورد تهدید و توهین و طرح حمله ثبت شده است. براساس این گزارش در جریان این سال سه مورد حمله به رسانه‌ها نیز صورت گرفته است. مجیب خلوتگر رییس اجرایی نی در نشست خبری با انتقاد از عملکرد حکومت در مهار خشونت ها علیه خبرنگاران گفت: «ما به عنوان کسانی که دخیل در پروسه استیم، از کار حکومت در زمینۀ بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران راضی نیستیم». خلوتگر افزود که اگر عملکرد حکومت برای پیگیری قضایای خشونت در برابر خبرنگاران در این کشور کافی می‌بود امروز آمار خشونت‌ها افزایش نمی یافت.
افزایش خشونت ها علیه خبرنگاران
همزمان با افزایش ترورهای هدفمند در شهرهای بزرگ کشور حملات هدفمند بر خبرنگاران نیز افزایش یافته. چنانجه در دو ماه گذشته شش خبرنگار در ولایت های مختلف افغانستان جان های شان را از دست داده اند. همزمان با این افزایش وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز تایید کرده است که تنها در دو ماه گذشته ۳۷ مورد تهدید علیه جان خبرنگاران را ثبت کرده و با کمک نهادهای امنیتی برای آنها تدابیر گرفته اند. این وزارت تاکید کرده که برای مهار تهدید ها علیه شماری از خبرنگاران آنان را به جاهای امن منتقل کرده‌اند. پیش از این نیز سازمان گزارش‌گران بدون مرز (RSF) به تاریخ (۱۸جدی) اعلام کرده بود که نخستین ترور یک خبرنگار در سال ۲۰۲۱ در افغانستان ثبت شده و یکی از کشور‌های مرگبار برای خبرنگاران در سال ۲۰۲۰ بوده است.
وعده تامین امنیت برای خبرنگاران
طارق آرین سخنگوی وزارت داخله در پاسخ به این گزارش نی در پیام ویدیویی گفته است که حکومت از طریق مرکز هماهنگی رسیدگی به موارد خشونت، به تمامی مواردی که نگرانی امنیتی علیه خبرنگاران و جامعۀ مدنی باشد می‌پردازد. آرین تاکید می کند که تامین امنیت شهروندان به ویژه خبرنگاران و جامعه مدنی مهم است و وزارت داخله در این عرصه با نهادهای خبری و جامعه مدنی از نزدیک کار می کند.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=2998

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.