• امروز : چهارشنبه, ۱۲ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024
4

پیشنهاد طرح دولت انتقالی از سوی جبهه مقاومت به امارت اسلامی

  • کد خبر : 6149
  • 21 جدی 1400 - 9:20
پیشنهاد طرح دولت انتقالی از سوی جبهه مقاومت به امارت اسلامی

تهران در هفته روان برای نخستین بار میزبان گفت وگوها میان هیات امارت اسلامی و جبهه مقاومت بود. یک عضو مذاکره کننده جبهه مقاومت که نمی خواهد از وی نام گرفته شود میگوید که جبهه مقاومت در مذاکرات دو روزه در تهران، طرح دولت انتقالی را به هیات امارت اسلامی پیشنهاد کرده است. اما به […]

تهران در هفته روان برای نخستین بار میزبان گفت وگوها میان هیات امارت اسلامی و جبهه مقاومت بود.
یک عضو مذاکره کننده جبهه مقاومت که نمی خواهد از وی نام گرفته شود میگوید که جبهه مقاومت در مذاکرات دو روزه در تهران، طرح دولت انتقالی را به هیات امارت اسلامی پیشنهاد کرده است.
اما به گفته وی در مقابل، هیات امارت اسلامی پیشنهاد برگشت رهبران جبهه مقاومت به افغانستان را دادند و به این ترتیب این گفت وگوها بی نتیجه پایان یافتند.
عضو هیات مذاکره کننده جبهه مقاومت، گفت:«طرح ما برای آنان روشن بود، ایجاد دولت انتقالی بود، تا این دولت برای دولت آینده کار کند و مردم حقوق مساوی پیدا کنند، آزادی مردم در اختیارشان قرار بگیرد و امثال اینها؛اما در مقابل پیشنهاد طالبان تسلیمی بود و مذاکرات بی نتیجه پایان یافتند.»
اما امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی بی آنکه در این باره جزییات بدهد، مذاکرات میان دو طرف راخوب میداند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه، گفت:«شما هم «رهبران جبهه مقاومت» میتوانید که بیایید، کدام گله و شکایت اگر دارید، از نزدیک صحبت میکنیم و مینشینیم.»
در گفت وگوها با سران جبهه مقاومت در تهران، یک هیات چهار نفری از امارت اسلامی حضور داشت.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه، دین محمد حنیف سرپرست وزارت اقتصاد، نور الدین عزیزی سرپرست وزارت تجارت و حاجی گل محمد معین وزرات سرحدات اعضای این هیات در گفت وگو های
رو در رو با جبهه مقاومت بودند و هیات جبهه مقاومت شامل امیراسماعیل خان فرمانده پیشین جهادی، مولوی حبیب الله حسام، حفیظ منصور، عبدالظاهر فیض زاده والی پیشین غور و حسام الدین شمس والی پیشین بادغیس میشدند.
ریاست هیات امارت اسلامی را امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه و هیات جبهه مقاومت را امیر اسماعیل خان به عهده داشتند.
سید جواد حسینی، آگاه مسایل سیاسی، گفت:«ما از این نشست ها و هر حرکتی که به تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان کمک کند حمایت میکنیم.»
حامد عزیز مجددی، استاد دانشگاه، می گوید:« یگانه راه حل بن بست فعلی در کشور ادامه مذاکرات است.»
با این حال، محمد یونس قانونی میگوید که سیاست گران افغانستان در حال ایجاد یک شورا هستند.
محمد یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری، گفت:«به مجردی که یک شورا به وجود بیاید، این شورا خودش تصمیم میگیرد که گام دوم و سوم را چگونه بردارد.»
با این همه هنوز روشن نیست که این مذاکرت میان امارت اسلامی و جبهه مقاومت در آینده نیز ادامه خواهند داشت یا خیر اما انتظارها بر این هستند که طرف های افغانستان اختلاف های شان را از راه گفت وگوها از میان بردارند.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=6149

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.