• امروز : سه شنبه, ۱۱ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
0
ساخت سرک واخان؛

فعال شدن این مسیر اقتصادی چه اهمیتی دارد؟

  • کد خبر : 12738
  • 21 حمل 1403 - 19:57
فعال شدن این مسیر اقتصادی چه اهمیتی دارد؟

محمد یونس آخندزاده سرپرست وزارت احیا و انکشاف دهات در دیدار با ژاو شینگ سفیر چین از تکمیل شدن کار ساخت سرک واخان در آینده نزدیک خبر داده است. به گفته‌ی نورالهادی عادل سخن‌گوی وزارت احیا و انکشاف دهات، سفیر چین در این دیدار نیز از ادامه‌ی همکاری‌های بی‌جینگ در بخش‌های تطبیق و توسعه پروژه‌های […]

محمد یونس آخندزاده سرپرست وزارت احیا و انکشاف دهات در دیدار با ژاو شینگ سفیر چین از تکمیل شدن کار ساخت سرک واخان در آینده نزدیک خبر داده است.
به گفته‌ی نورالهادی عادل سخن‌گوی وزارت احیا و انکشاف دهات، سفیر چین در این دیدار نیز از ادامه‌ی همکاری‌های بی‌جینگ در بخش‌های تطبیق و توسعه پروژه‌های انکشافی و ساخت سرک واخان الی چین اطمینان داده ‌است.
سرپرست وزارت احیا و انکشاف دهات ساخت سرک واخان را در رشد اقتصادی دو کشور ارزنده خوانده است.
نورالهادی عادل در باره این دیدار افزود: «کار راه تاریخی واخان تا سرحد چین به شکل خامه از سوی وزارت احیای و انکشاف دهات امارت اسلامی جریان دارد که حالا کارش به مناسبت عید متوقف شده است و کار این سرک پس از عید دوباره آغاز می‌شود.»
با این حال اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید که این سرک [سرک واخان] می‌تواند نقش بنیادی در ارتباط افغانستان با شریکان تجاری داشته باشد.
محمدیونس مومند معاون اول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری گفت: «افغانستان یک کشور واقع در خشکه است و ضرورت دارد که با همه همسایه‌های خود به‌ویژه همسایه‌هایی که از لحاظ اقتصادی اهمیت بلند دارند، روابط خود را تقویت کند بنابراین به‌خاطر تامین روابط، دهلیز واخان یک راه مهم و استراتیژیک است.»
آگاهان، سرمایه‌گذاری چین را در بخش‌های زیربنایی و انکشافی در افغانستان از بهر ایجاد فرصت‌های کاری سودمند می‌دانند.
سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی گفت: «در صورتی‌که این پیگیری شود و جدی مدیریت شود، نتایج فوق‌العاده را به بار می‎آرود و باورمندی‌های داخلی و منطقوی ایجاد می‌کند. در حقیقت افغانستان را با منطقه وصل می‌کند و افغانستان را به حیث یک پل که وصل کننده چهار گوشه آسیا است، تبارز می‌دهد.»
سخن‌گوی امارت اسلامی پیش از این ساخت‌و‌ساز دهلیز واخان با چین، آغاز کار عملی پروژه افغان – ترانس و استخراج معادن بیشتر در کشور را از اهداف بزرگ امارت اسلامی در سال ۱۴۰۲ خوانده بود.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=12738

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.