• امروز : یکشنبه, ۹ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
3

برکناری دو مقام وزارت مالیه از سوی رییس جمهور

  • کد خبر : 1213
  • 25 اسد 1399 - 4:10
برکناری دو مقام وزارت مالیه از سوی رییس جمهور

سخنگوی رییس جمهور بر ادامه بررسی‌های نهادهای عدلی و قضایی در این باره تأکید می‌ورزد. رییس جمهور غنی دستور برکناری دو تن از مقام های وزارت مالیه و تحقیق از این مقام ها را داده است؛ اما چگونه گی اتهامات بر این مقام ها روشن نیست.  در یک نامه رسمی اداره امور آمده است که […]

سخنگوی رییس جمهور بر ادامه بررسی‌های نهادهای عدلی و قضایی در این باره تأکید می‌ورزد.

رییس جمهور غنی دستور برکناری دو تن از مقام های وزارت مالیه و تحقیق از این مقام ها را داده است؛ اما چگونه گی اتهامات بر این مقام ها روشن نیست.  در یک نامه رسمی اداره امور آمده است که رییس جمهور این دستور را در پیوند با بررسی هیئتی در باره فروش فلزات داغمه در وزارت مالیه داده است؛ اما در باره این گزارش، جزییاتی در دست نیست.

در همین حال، نهادهای ناظر بر پیکار با فساد اداری، بررسی های اخیری را که در وزارت مالیه انجام یافته اند، برخاسته از اختلاف ها میان برخی از اعضای تیم کاری رییس جمهور می دانند.

در یک نامه رسمی اداره امور ریاست جمهوری که به روز ششم ماه اسد امسال نگاشته شده، آمده است که رییس جمهور پس از خواندن گزارش هیئت موظف بررسیی فروش فلزات داغمه در وزارت مالیه، به فضل‌محمود فضلی رییس عمومی اداره امور ریاست‌جمهوری و عبدالهادی ارغندیوال سرپرست وزارت گفته است که: این گزارش تکان‌دهنده است و دستور داده که شفیق‌الله شهرانی رییس عمومی تصدی‌ها  و ساجد تقوا رییس دفتر وزیر مالیه، از وزارت مالیه منفک و به سارنوالی معرفی شوند.

در همین‌حال، در یک نامه سارنوالی اختصاصی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری مرکز عدلی و قضایی که به‌ روز دوم ماه اسد نگاشته شده است، بر این تأکید گردیده است که برای بررسی بیشتر در این قضیه و روشن شده چگونه‌گی آن، به حضور عبدالحبیب زدران، معین مالی کنونی وزارت مالیه و سرپرست پیشین معینیت اداری این وزارت که رییس پیشین کمیته عالی داغمه بود و محمد ابراهیم شمس، رییس پیشین اجراییه‌یی کمیته عالی داغمه، نیز نیاز است.

جمشید رسولی، سخنگوی لوی سارنوالی، گفت: «معین مالی و اداری وزارت مالیه، رییس اسبق اجرایوی کمیسیون عالی داغمه جات و نماینده گان وزارت خانه های اقتصاد، تجارت، معادن و اتاق های تجارت تحت جلب سارنوالی قرار گرفته اند.»

با این‌حال جزییاتی از این گزارش هیئت موظف بررسیی فروش فلزات داغمه در وزارت مالیه، در دست نیست و حتا یکی از کسانی که پایش به این قضیه کشانیده شده است، نیز در یک تماس تیلفونی به طلوع‌نیوز می‌گوید که آنان، چیزی از اتهامات واردشده برخودشان نمی‌دانند و روشن نیست که چرا بر این گزارش عنوان «تکان‌دهنده» گذاشته شده است.

در این میان، سخنگوی رییس جمهور بر ادامه بررسی‌های نهادهای عدلی و قضایی در این باره تأکید می‌ورزد.   

صدیق صدیقی، رییس جمهور، گفت: «حال مربوط نهادهای عدلی و قضایی حکومت افغانستان است که بر اساس حکم رییس جمهمور افغانستان این موضوعات را بررسی بکنند.»

‌ در سال‌های اخیر، وزارت مالیه یکی از نزدیک‌ترین نهادها به اشرف بوده است و همایون قیومی سرپرست پیشین وزارت مالیه و مشاور ارشد رییس جمهور نیز از امین‌ترین افراد وی دانسته شده است؛ اما در ماه‌های اخیر، خبرهایی از بررسی‌های این‌چنینی در این وزارت، نیز پخش شده‌اند.

فرید نوخت، آمر مطبوعات وزارت مالیه، گفت: «وزارت مالیه در رأس این کمیته قرار دارد و سایر اعضای آن وزارت معادن و پترولیم و همچنان اقتصاد، صنعت و تجارت و اتاق تجارت و صنایع افغانستان می باشد.»

ریاست اجراییه فروش فلزات داغمه، در سال در ماه جدی ۱۳۹۵ ایجاد گردید.

تثبیت فلزات داغمه، جلوگیری از قاچاق این فلزات و تعیین بهای مناسب برای این فلزات از اهداف اصلی ایجاد این اداره گفته شده است.

پارسال وزارت مالیه، یکی از دستاوردهایش را، فروش در حدود ۳۵ هزار تن فلزات داغمه به ارزش مجموعی ۳۵۰ میلیون افغانی دانست که به گفته این وزارت با کارخانه‌های ذوب آهن قرارداد شده است.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=1213

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.