• امروز : یکشنبه, ۹ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
8

۱۰ عادت رایج که منجر به بروز سرطان می شود

  • کد خبر : 1543
  • 10 سنبله 1399 - 21:20
۱۰ عادت رایج که منجر به بروز سرطان می شود

همه فکر می‌کنند که سرطان غیرممکن است، مثل مرگ! اما متاسفانه آمار خلاف این باور را نشان می‌دهند. با این حال نباید منفی‌نگر باشید زیرا با اِعمال تغییر در برخی عادات می‌توانید تا حد زیادی از بروز این بیماری جلوگیری کنید. دوری از این عادات ساده است، به شرطی که آنها را بشناسید. ۱. مصرف […]

همه فکر می‌کنند که سرطان غیرممکن است، مثل مرگ! اما متاسفانه آمار خلاف این باور را نشان می‌دهند. با این حال نباید منفی‌نگر باشید زیرا با اِعمال تغییر در برخی عادات می‌توانید تا حد زیادی از بروز این بیماری جلوگیری کنید. دوری از این عادات ساده است، به شرطی که آنها را بشناسید.

۱. مصرف قند زیاد: خوردن قند زیاد منجر به چاقی و التهاب می‌شود که هر دو عامل خطر سرطان هستند.

۲. خوردن گوشت  و غذاهای فرآوری‌شده: در سال ۲۰۱۵ مرکز جهانی تحقیقات سرطان رسما گوشت‌های فرآوری‌شده را در دسته مواد سرطان‌زا برای انسان قرار داد. به علاوه مصرف غذاهای فرآوری‌شده باعث التهاب می‌شود، یکی از مهمترین عوامل بروز سرطان – و این غذاها همچنین فاقد ریزمغذی‌های اساسی هستند که بدن برای خلاص شدن از شر سموم مضر نیاز دارد.

۳. کار کردن در شیفت شب: براساس متاآنالیز مطالعات منتشرشده در ژورنال نشانگرهای زیستی سرطان و پیشگیری، ریسک سرطان در زنانی که شیفت شب کار می‌کنند، ۱۹ درصد بالاتر است. محققان بر این باورند که بیدار ماندن در اواخر شب باعث اختلال در تولید هورمون خواب ملاتونین می‌شود که می‌تواند از بدن در برابر این بیماری محافظت کند.

۴. استفاده از پلاستیک: برخی از ظروف پلاستیکی حاوی BPA هستند، نوعی هورمون مصنوعی که می‌تواند سیستم غدد درون‌ریز را مختل کرده و به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

۵. مصرف زیاد غذاهای سرخ‌کردنی: آکریل‌آمید،‌ ماده‌ای شیمیایی است که در دود تنباکو و محصولات صنعتی یافت می‌شود. اما زمانی که سبزیجاتی مانند کچالو (سیب‌زمینی) که حاوی قندهای خاصی هستند، گرمای زیادی ببینند، این ماده تولید می‌شود. مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که آکریل‌آمید می‌تواند به DNA آسیب برساند و خطر سرطان را افزایش دهد.

۶. عدم رعایت بهداشت دهان: مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ در ژورنال انستیتوی ملی سرطان، نشان داد که بیماری لثه با افزایش ۲۴ درصدی سرطان ریه و روده بزرگ ارتباط دارد. چرا؟ محققان بر این باورند که بیماری لثه ممکن است واکنش سیستم ایمنی را تغییر دهد یا باکتری‌های مضر را در بدن پخش کند.

۷. مصرف گوشت کبابی: مطابق با موسسه ملی سرطان آمریکا، کباب کردن گوشت در دمای بالا می‌تواند مواد شیمیایی ایجاد کند که به DNA آسیب می‌رسانند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند.

۸. استفاده از پارابن: طبق تحقیقاتی که در مجله Applied Tpxicology منتشر شده‌است، پارابن – مواد نگهدارنده شیمیایی موجود در خمیردندان، شامپوها، دئودورانت‌ها و مواد آرایشی – به راحتی از طریق پوست جذب شده و می‌توانند رشد سلول‌های سرطان سینه را تقویت کنند.

۹. استنشاق دود سیگرت دیگران: قرار داشتن در معرض دود سیگرت دیگران درست به اندازه‌ای که خودتان سیگرت بکشید، ریسک سرطان ریه را افزایش می‌دهد.

۱۰. ورزش نکردن: یکی از بزرگ‌ترین دلایل سرطان داشتن زندگی بدون تحرک است. بدن انسان به حرکت نیاز دارد. ورزش برای کمک به دفع سموم مضر از بدن بسیار مهم است.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=1543

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.