• امروز : یکشنبه, ۹ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
5

بایدن می گوید به گمان او پوتین به اوکراین حمله خواهد کرد

  • کد خبر : 6394
  • 29 جدی 1400 - 8:42
بایدن می گوید به گمان او پوتین به اوکراین حمله خواهد کرد

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، گفته حدس او این است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه وارد جنگ با اوکراین خواهد شد اما قصد یک “جنگ تمام عیار” را ندارد. او در کنفرانسی خبری در کاخ سفید در اولین سالگرد ریاست جمهوری اش در مورد تهدید حمله نظامی روسیه گفت: “حدس من این است که […]

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، گفته حدس او این است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه وارد جنگ با اوکراین خواهد شد اما قصد یک “جنگ تمام عیار” را ندارد.
او در کنفرانسی خبری در کاخ سفید در اولین سالگرد ریاست جمهوری اش در مورد تهدید حمله نظامی روسیه گفت: “حدس من این است که او وارد خواهد شد، باید کاری بکند.”
او در پاسخ به سوالی درباره نیات آقای پوتین گفت: “آیا فکر می کنم که او غرب را محک خواهد زد؟ آمریکا و ناتو را تا جایی که بتواند خواهد آزمود؟ بله، فکر می کنم چنین خواهد کرد اما بهایی جدی و گزاف بابت آن پرداخت خواهد کرد.”
او در پاسخ به سوالی درباره احتمال کشیده شدن کشورهای عضو ناتو در منطقه به جنگ در اوکراین گفت: “تنها وضع بدتر از یک جنگ برنامه ریزی شده، یک جنگ ناخواسته است و من نگرانم اوضاع از کنترل خارج شود.”
او افزود: “امیدوارم که ولادیمیر پوتین درک کند که او – غیر از یک جنگ تمام عیار اتمی – در موقعیت خیلی خوبی برای چیره شدن بر جهان نیست.”
او همچنین گفت “خیلی مهم است” که متحدان ناتو در برابر احتمال حمله بالقوه روسیه اتحاد خود را حفظ کنند.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم گفت که روسیه ممکن است “بدون مقدمه” به اوکراین حمله کند و هشدار داد که در این صورت با تحریم های سختی روبرو خواهد شد.
او در پی چند ماه تنش بر سر صف آرایی نیروهای نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، در جریان دیداری از کی‌یف پایتخت این کشور، صحبت می کرد.
وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر روابط نزدیک کشورش با اوکراین قول دیپلماسی “بی امان” برای متوقف کردن تعرض روسیه را داد.
مسکو هرگونه برنامه ای برای حمله یا تهاجم به خاک اوکراین را رد کرده است.
روسیه یک رشته درخواست ها را با دولت های غربی مطرح کرده است، از جمله اینکه اوکراین هرگز به ناتو ملحق نشود و فعالیت های این سازمان دفاعی در برخی کشورهای عضو آن مثل لهستان محدود بماند.
در گفت و گوهای هفته پیش میان غرب و روسیه پیشرفتی به دست نیامد و غربی ها برخی از درخواست های مسکو را غیرقابل مذاکره خواندند.
روسیه در سال ۲۰۱۴ بعد از سرنگونی یک دولت هوادار مسکو در اوکراین، شبه جزیره کریمه که بخشی از اوکراین بود را به خاک خود ضمیمه کرد. این کشور از آن زمان از شورشیان هوادار روسیه که درگیر جنگی خونین با ارتش اوکراین بوده و بخش هایی از شرق اوکراین را کنترل می کنند حمایت می کند.
بیم آن می رود که این مناقشه که جان ۱۳ هزار نفر را گرفته و باعث فرار حداقل دو میلیون نفر از خانه هایشان شده دوباره شعله بکشد و ارتش روسیه علنا در آن دخالت کند.
آقای بلینکن گفت که روسیه “بدون تحریک، بدون دلیل” نیروهایش را در مرزهای اوکراین جمع کرده است.
او گفت: “ما می دانیم که قصدی برای افزایش این نیرو حتی بدون مقدمه چینی زیاد وجود دارد، که امکان اقدامات پرخاشگرانه بیشتر علیه اوکراین، آن هم بدون مقدمه، را به پوتین رئیس جمهور این کشور می دهد.”
او روسیه را به تلاش برای تضعیف نهادهای دیپلماتیک اوکراین و ایجاد شکاف در جامعه این کشور “با استفاده از همه ابزارها از مداخله انتخاباتی گرفته تا دروغ پراکنی یا حملات سایبری” متهم کرد.
آقای بلینکن قول “تلاش های دیپلماتیک بی وقفه برای جلوگیری از تعرضی تازه و تشویق دیالوگ و صلح” را داد و بار دیگر گفت که روسیه در صورت حمله، با تحریم های شدیدی روبرو خواهد شد.
آقای بلینکن بعد از دیدار با متحدان اروپایی، قرار است روز جمعه در ژنو با همتای روس خود دیدار کند.
سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه که مذاکرات اخیر در ژنو با آمریکا را به عهده داشت گفت کشورش “قصد انجام هیچ گونه تعرضی را ندارد.”
او در مسکو گفت: “ما به طرف اوکراین موشک شلیک نخواهیم کرد، به این کشور حمله نخواهیم کرد و وارد خاک این کشور نخواهیم شد.”
او گفت که آمریکا نمی تواند روسیه را وادار به دور کردن نیروهایش از مرز اوکراین کند.
آقای ریابکوف همچنین از واشنگتن خواست حمایت نظامی از اوکراین را متوقف کند، چون گفت تهدیدی مستقیم برای امنیت روسیه است.
آقای بلینکن در ابتدای سفر اروپایی خود در کی یف با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دیدار کرد. او سپس با همتایان بریتانیایی، فرانسوی و آلمانی خود در برلین دیدار می‌کند.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه که خواست نامش اعلام نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت که آقای بلینکن در گفتگوهای روز جمعه به دنبال ارائه راه‌حل “دیپلماتیک” به سرگئی لاوروف است.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، پیش از این در سفر روز دوشنبه به کی یف، هشدار داده بود که هر گونه تشدید تنش‌ها “بهای اقتصادی، سیاسی و استراتژیک گزافی” برای روسیه به همراه خواهد داشت.
در همین حال، روسیه کشورهای ناتو را به “سرازیر کردن” سلاح به اوکراین متهم کرده و گفته است که ایالات متحده در حال دامن زدن به تنش در منطقه است.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=6394

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.