• امروز : یکشنبه, ۹ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
0

پنج کاری که سبب تقویت حافظه می‌شود

  • کد خبر : 12606
  • 08 حمل 1403 - 14:50
پنج کاری که سبب تقویت حافظه می‌شود

برخی عادات سادۀ روزمره سبب ضعف حافظه می‌شود، اما عاداتی نیز است که با رعایت آن در زندگی روزمره می‌توان حافظه را تقویت کرد. توجه به سلامت مغز و اعصاب بی‌نهایت مهم است، زیرا براساس یافته‌های علمی، بی‌توجهی در این زمینه با پیشرفت سن، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند الزایمر و زوال عقلی را افزایش […]

برخی عادات سادۀ روزمره سبب ضعف حافظه می‌شود، اما عاداتی نیز است که با رعایت آن در زندگی روزمره می‌توان حافظه را تقویت کرد.
توجه به سلامت مغز و اعصاب بی‌نهایت مهم است، زیرا براساس یافته‌های علمی، بی‌توجهی در این زمینه با پیشرفت سن، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند الزایمر و زوال عقلی را افزایش می‌دهد.
در اینجا به پنج عادت روزمره اشاره شده است که رعایت آن منجر به تقویت حافظه و کاهش خطر ابتلا به شماری از بیماری‌های اعصاب و روان می‌شود.
خواب:
خواب به عنوان یکی از اجزای بسیار مهم سلامت اعصاب و روان شناخته شده است و منابع معتبر علمی تاکید کرده اند که یک فرد بزرگسال باید کم از کم هفت ساعت در شب بخوابد.
داکتران سفارش می‌کنند که بهترین وقت خواب ساعات شب است. براساس یافته‌های طبی مغز انسان در هنگام خواب به تلفیق و ادغام یادداشت‌ها و خاطرات می‌پردازد.
ورزش و فعالیت بدنی:
ورزش و فعالیت فزیکی، از پیاده گردی گرفته تا دوش، شنا و دیگر تمرینات بدنی، نه تنها بر سلامت مغز و اعصاب بلکه بر تمام اعضا و سیستم‌های بدن تاثیر مثبت برجا می‌گذارد.
براساس یافته‌های علمی، ورزش و فعالیت بدنی، به دلیل افزایش جریان خون و آکسیجن به انساج مغز، سبب تقویت حافظه هم در بزرگسالان و هم در کودکان می‌شود.
تفکر و اندیشیدن ذهنی:
تفکر و اندیشیدن ذهنی که به آن ذهن‌آگاهی نیز اطلاق می‌شود، سبب تقویت حافظه می‌شود. ذهن‌آگاهی عملی است که در آن بر مغز و جسم تمرکز می‌شود تا به گونۀ کامل خود را در وضعیت حال وفق دهد.
تجارب و آزمایشات علمی نشان داده است که تفکر و اندیشیدن یا هم به عبارت دیگر در خود غرق شدن، منجر به افزایش ضخامت قشر مغز در قسمت جلو دماغ که در عقب پیشانی قرار دارد می‌شود. این قسمت مغز بیشتر مسوول فعالیت‌هایی چون توجه، تمرکز و حافظه است.
فعالیت‌های تقویت کنندۀ مغز:
فعالیت‌هایی که مغز انسان را با چالش بکشد، مثل آموختن یک زبان جدید یا هم تمرین برای نواختن یک آلۀ موسیقی منجر به تقویت حافظه شده می‌تواند.
متخصصان مغز و اعصاب بر بنیاد تحقیقات علمی می‌گویند که چنین فعالیت‌های چالش‌برانگیز برای مغز، سبب رشد ارتباطات جدید رشته‌های عصبی و انساج مغزی می‌شود، پدیده‌ای که منجر به تقویت حافظه نیز می‌شود.
بازیابی و مرور اطلاعات:
داکتران سفارش می‌کنند که تلاش برای بازیابی و به یادآوردن معلومات و خاطرات یا مرور اطلاعات سبب تقویت حافظه می‌شود.
در عصر کنونی که تکنالوژی و جستجوگرهای انترنتی به ویژه گوگل بیشتر معلومات را در کمترین مدت در دسترس کاربران انترنت قرار می‌دهد، داکتران سفارش می‌کنند که هر فرد برای بازیابی و به یادآوردن خاطرات باید بر ذهن و مغز خود فشار بیاورد و از توسل به انترنت و گوگل پرهیز کند.
این ورزش مغزی فرد را قادر می‌کند که در آینده خاطرات، یادداشت‌ها و اطلاعات را زودتر بازیابی کند.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=12606

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.