• امروز : جمعه, ۷ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
3

نگرانی اوچا از چالش‌های اقتصادی افغان‌ها در زمستان پیش‌رو

  • کد خبر : 8114
  • 03 عقرب 1401 - 9:28
نگرانی اوچا از چالش‌های اقتصادی افغان‌ها در زمستان پیش‌رو

دفتر هماهنگی کمک‌های انسان دوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که ۷۹ درصد از خانواده‌ها در افغانستان در زمستان پیش‌رو سوخت برای گرم کردن خانه‌های شان نخواهند داشت. در گزارش تازه این نهاد آمده است که برای کمک به نیازمندان به بیش از سه میلیارد دالر نیاز است. اوچا گفته است: «روند فراهم سازی کمک‌های […]

دفتر هماهنگی کمک‌های انسان دوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که ۷۹ درصد از خانواده‌ها در افغانستان در زمستان پیش‌رو سوخت برای گرم کردن خانه‌های شان نخواهند داشت.
در گزارش تازه این نهاد آمده است که برای کمک به نیازمندان به بیش از سه میلیارد دالر نیاز است.
اوچا گفته است: «روند فراهم سازی کمک‌های بشردوستانه‌ی افغانستان با خلای سه اعشاریه چهارده میلیارد دالر در بودجه روبه‌رو است. در حدود ۶۱۴ میلیون دالر برای آماد‌گی‌های نخستین در زمستان از جمله فراهم سازی سرپناه، لباس‌ گرم و کمپل، نیاز است در کنار آن به ۱۵۴ میلیون دالر نیاز است تا کمک‌ها به شمول مواد خوراکی و کمک‌های معیشت‌های زندگی پیش از این که راه‌های مواصلاتی به علت سردی هوا، بسته شوند، ذخیره شود.»
سیر قریشی، آگاه مسایل مالی و بانکداری، گفت: «کمک‌های جدید که داخل افغانستان میاید، باید به شکل درست و شفافیت در این مدنظر گرفته شود و به کسانی که از لحاظ فقر و گرسنگی و چالش‌های اقتصادی روبه‌رو استند، به آنان رسیده‌گی شود.»
عبدالله، باشنده کابل، گفت: «کراچی است در همین سرک‌ها می‌برایم بخدا اگر ده روپه بدست آورده باشم.»
قربان علی، باشنده کابل، می‌گوید: «روز یک صدو پنجاه و دوصد کار می‌کنم در فامیل ده تا سیزده نفر استیم.»
از سویی هم، وزارت اقتصاد می‌گوید که برای حل مشکلات اقتصادی این وزارت می‌کوشد تا پروژه‌های زیربنایی در کشور آغاز کند.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «در کنار تقویت پروژه‌های اقتصادی و همچنان مشاغل خورد و متوسط، تلاش ما این است که قیمت سوخت هم کاهش پیدا بکند و همچنین کمک‌های بشردوستانه و انکشافی هم جلب شود.»
در بخش از این گزارش از اوضاع کشاورزی افغانستان نیز نگرانی شده است. کشاورزی در افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی به علت کمبود بارند‌گی و سرازیرشدن سیلاب‌ها آسیب جدی دیده‌اند.
پیش از این بانک جهانی گفته است که تولید ناخالص داخلی افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی رشد منفی سی تا سی و پنج درصدی را تجربه خواهد کرد و میزان فقر افزایش خواهد یافت.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=8114

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.