• امروز : جمعه, ۲۱ ثور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 10 May - 2024
9

توافق تازه بازرگانی و ترانزیتی کابل-اسلام‌آباد

  • کد خبر : 7030
  • 18 حوت 1400 - 9:42
توافق تازه بازرگانی و ترانزیتی کابل-اسلام‌آباد

اتاق تجارت مشترک افغانستان-پاکستان می‌گوید که کابل و اسلام‌آباد بر رفت و آمد آزاد موترهای بازرگانی و ترانزیتی توافق کرده‌اند که بربنیاد این توافق، موترهای باربری کشور اجازه رفت و آمد در تمام شهرهای پاکستان را دارد. براساس این توافق، قونسلگری‌های پاکستان در کندهار و خوست به موترهای ترانزیتی افغانستان سند پذیرش موقت صادر می‌کند […]

اتاق تجارت مشترک افغانستان-پاکستان می‌گوید که کابل و اسلام‌آباد بر رفت و آمد آزاد موترهای بازرگانی و ترانزیتی توافق کرده‌اند که بربنیاد این توافق، موترهای باربری کشور اجازه رفت و آمد در تمام شهرهای پاکستان را دارد.
براساس این توافق، قونسلگری‌های پاکستان در کندهار و خوست به موترهای ترانزیتی افغانستان سند پذیرش موقت صادر می‌کند و همچنان قونسلگری‌های افغانستان در پشاور و کویته این سند را به موترهای پاکستان صادر خواهد کرد.
در اعلامیه مشترک آمده است که توافق افغانستان و پاکستان بر سر تردد آزاد موترهای بازرگانی و ترانزیتی از ۲۱ مارچ سال روان قابل اجرا است.
نقیب الله صافی، رییس اجرایی اتاق تجارت مشترک افغانستان-پاکستان، گفت: «روی تجارت و رفت و آمد افراد به توافق رسیدیم و کار عملی به زودی شروع خواهد شد.»
در همین حال، عبدالرزاق داوود، مشاور بخش بازرگانی نخست وزیر پاکستان، این توافق را یک تحول تاریخی میان افغانستان و پاکستان خوانده است. عبدالرزاق داوود در این باره گفت: «این یک تحول تاریخی است و راه درازی در تقویت روابط تجاری ما با افغانستان، آسیای مرکزی و فراتر از آن خواهد داشت.»
برخی بازرگانان به این باور اند که با این توافق، هزینه انتقال کالا های تجارتی و ترانزیتی از پاکستان و دیگر کشورهای جهان کاهش می‌یابد و بر بهای کالاهای مصرفی تاثیر مثبت خواهد داشت.
زلمی عظیمی، بازرگان گفت: «در گذشته کالا های که از کراچی می‌آمد، جریمه وارد میشد که تاجران خساره مند می شدند و حالا بدون چنین چیزها کالا وارد خواهد شد.»
محمد کریم عظیمی، رییس اجرایوی اتاق صنایع و معادن کابل، گفت: «تجارب بیست سال گذشته سکتور خصوصی نشان می‌دهد که پاکستان همواره توافقات بین دو کشور به خصوص توافق‌های اقتصادی را نقض کرده و هر زمانی که به نفع کشورشان بوده، عملی ساخته.»
توافق مشترک به بازرگانان اجازه می‌دهد که کالاهای ترانزیتی شان را با استفاده از کانتینرهای شخصی از بندر کراچی به افغانستان انتقال دهند و به همین گونه، پاکستان اجازه می‌یابد تا کالاهای صادارتی خود را از طریق افغانستان به آسیای میانه انتقال دهد.

لینک کوتاه : https://afghanistan-iim.com/?p=7030

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.